Klimverenigingen

USAC

De Utrechtsche Studenten Alpen Club (USAC) is een actieve studenten sportvereniging die zich al sinds 1928 bezighoudt met de vele takken van de berg- & klimsport. Klimmuur Utrecht is op de dinsdagavond en donderdagavond (16.30-19.30 uur) thuisbasis van de USAC en leden kunnen op deze avonden voor een sterk gereduceerde prijs klimmen.

Naast de wekelijkse trainingsavonden op de klimmuur worden in de weekenden zeer regelmatig de rotsmassieven van Duitsland, Belgie en Frankrijk opgezocht. In de zomer staat het alpinisme centraal en wordt er voor de leden, in samenwerking met andere Studenten Alpen Clubs in Nederland en de NKBV, een breedt scala van alpine opleidingen aangeboden. Ook in de winter worden de bergen opgezocht en is er mogelijkheid tot toerskiën of sportklimmen in het warme zuiden.

Naast het klimmen zelf biedt de USAC als studentenvereniging natuurlijk ook gelegenheid om allerlei mooie klimplannen te doen laten opbloeien. Voor de nodige inspiratie worden er regelmatig gezellige USAC-café’s, theorieavonden en interessante lezingen geörganiseerd! Wil je meer weten over de activiteiten of hoe je lid kan worden van de USAC? Ga naar https://usac.alpenclub.nl/