Jeugdtraining

Voor alle kinderen en jongeren die echt willen leren klimmen heeft Klimmuur Utrecht een jeugdtraining. We hebben daarin een onderscheid gemaakt op leeftijd: basisschool leerlingen krijgen een plekje bij de Kidstrainingen; zit je op de middelbare, dan kom je bij de Junioren terecht. Kids 1 is bedoeld voor kinderen van 6 tot 9 jaar en Kids 2 is bedoeld voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Voor de Junioren (12 tot 18) hebben we 5 trainingsmomenten. Afhankelijk van je voorkeur en in welke groep plek is, wordt je ingedeeld bij Junioren 1, 2, 3, 4 of 5.

Lid worden?

Wil je een keer meedoen met de jeugdtraining om te kijken of je het leuk vindt? Beginnende klimmers kunnen twee maanden op proef komen. In deze periode leer je met name hoe je goed en veilig zekert en leer je de groep en de trainers kennen. Voor vragen kun je tijdens openingstijden bellen met de klimmuur of mailen naar: jeugdtraining@klimmuur-utrecht.nl Wil je je gelijk aanmelden voor de (proef)training dat kan via ons aanmeldformulier. Dan krijg je zo snel mogelijk een mailtje van ons terug! Let op: onze mail kan in de spam belanden. Het is handig om ook een telefoonnummer achter te laten.

Kosten?

Wanneer je niet zeker weet of je klimmen wel leuk vindt, kun je komen kijken en meedoen. Hiervoor kun je een proef-abonnement nemen. Je komt dan 2 maanden klimmen.* De kosten hiervan bedragen € 84,-. 
Mis je een les dan is dit op eigen kosten. De les kan niet op een ander moment worden ingehaald en de proefperiode kan niet worden verlengd.

Wil je (daarna) lid worden van de jeugdtraining, dan ga je contributie betalen. Wij beginnen met rekenen een week na de laatste proefles. Dit zal gaan via een automatisch incasso**. Dit is voor minimaal 3 maanden, daarna maandelijks opzegbaar. Mis je een les, dan is dit op eigen kosten.

  Jaartarief Maandtarief 
Jeugdtraining 1x per week + huur € 504,- € 42,-
Jeugdtraining onbeperkt + huur € 756,- € 63,-
Jeugdtraining 1x per week zonder huur € 456,- € 38,-
Jeugdtraining onbeperkt zonder huur € 684,- € 57,-

+ huur: De gordel en het zekerapparaat zijn inbegrepen, die je gedurende les kunt gebruiken.
Zonder huur: Dan heb jij je eigen gordel en eigen zekerapparaat. We gebruiken een ATC pilot tijdens onze jeugdtraining. Een ander zekerapparaat? Overleg eerst met de trainer. 

Tijdens de vakanties zijn er geen trainingen, maar gaat het automatisch incasso wel door. Om de kosten overzichtelijk te houden rekenen we vanuit een jaartarief en delen we dit door twaalf. 

* Eenmalig een keer meetrainen is niet mogelijk bij de jeugdtraining. Wij adviseren Kidzklimmen mochten je eenmalig een keer willen langskomen.
**♦ Betaling is alleen mogelijk per automatische incasso ♦ Minimale termijn: 3 maanden ♦ Opzegtermijn bedraagt 1 kalendermaand ♦ Wij behouden ons het recht om periodiek een prijswijziging door te voeren

 

Kids 1 (6 tot 9 jaar)

Ben jij altijd de eerste die bovenin het klimrek zit? Of neem jij altijd een alternatieve route in plaats van de trap? Dan vind je klimmen waarschijnlijk heel erg leuk! Deze groep is voor onze jongste klimmers. Ben je tussen de 6 en de 8 jaar oud, dan is deze training misschien wel wat voor jou! Omdat je zelf nog niet oud genoeg bent om zelf te zekeren, klim je met papa of mama. Die zullen het touw voor je vast houden, zodat je zelf kunt concentreren op het klimmen . Op die manier ga je samen aan de slag en leer je steeds beter klimmen. We hebben hele leuke trainers die je graag alles leren over klimmen, en je helpen als het niet lukt. Voordat je het weet kun je al echte routes klimmen!

Wanneer? Iedere zaterdagochtend van 9.45 tot 11.15 en van 11.30 tot 13.00

Voor wie? Kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar, samen met hun ouders. Omdat de kinderen nog te jong zijn om te zekeren doen de ouders dit. Hiervoor hoef je géén ervaring te hebben: de trainers zijn ervaren instructeurs en begeleiden je hierbij.

Kids 2  (9 tot 12 jaar)
 

Ben jij altijd de eerste die bovenin een boom zit? Of heb je wel eens geklommen met een kinderfeestje en vond je het heel erg leuk? Dan is klimmen misschien iets voor jou! Bij Kids 2 leer je op een speelse manier klimmen. Ook leer je zelf andere klimmers zekeren (je leert dus zelf het touw vast te houden). Zo wordt je in no time een échte klimmer!

Wanneer?
​Kids 2A: zaterdag van 9.30 tot 11.00 
Kids 2B: zaterdag 11.15 tot 12.45 
Kids 2C: maandag 16:00 tot 17.30

 

Junioren (12 tot 18 jaar)

Deze groepen zijn voor middelbare scholieren die al een tijd klimmen of de sport net hebben ontdekt.

Wanneer?

Junioren 1 - maandag van 17.00 tot 19.00 uur. 12+
Junioren 2 - maandag van 17.30 tot 19.30 uur. (11 jaar tot 14 jaar)
Junioren 3 - woensdag van 16.30 tot 18.30 uur. 12+
Junioren 4 - woensdag van 17.00 tot 19.00 uur. 12+
Junioren 5 - vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. 12+