Jeugdtraining

Voor alle kinderen en jongeren die echt willen leren klimmen heeft Klimmuur Utrecht een jeugdtraining. We hebben daarin een onderscheid gemaakt op leeftijd: basisschool leerlingen krijgen een plekje bij de Kidstrainingen; zit je op de middelbare, dan kom je bij de Junioren terecht. Kids 1 is bedoeld voor kinderen van 6 tot 9 jaar, Kids 2 is bedoeld voor kinderen van 9 tot 11 jaar, Kids 3 voor kinderen van 11 en 12 jaar. Voor de Junioren (12 tot 18) hebben we 3 trainingsmomenten. Afhankelijk van je voorkeur en in welke groep plek is, wordt je ingedeeld bij Junioren 1, 2 of 3.

Lid worden?

Wil je een keer meedoen met de jeugdtraining om te kijken of je het leuk vindt. Beginnende klimmers kunnen vier weken op proef komen. In deze periode leer je met name hoe je goed en veilig zekert en leer je de groep en de trainers kennen. Voor vragen kun je tijdens openingstijden bellen met de klimmuur of mailen naar: jeugdtraining@klimmuur-utrecht.nl Wil je je gelijk aanmelden voor de (proef)training dat kan via ons aanmeldformulier. Dan krijg je zo snel mogelijk een mailtje van ons terug!

Kosten?

Wanneer je niet zeker weet of je klimmen wel leuk vindt, kun je komen kijken en meedoen. Hiervoor kun je een proef-abonnement nemen. Je komt dan 4 keer klimmen (binnen twee maanden). De kosten hiervan bedragen € 45,00.
Wil je (daarna) lid worden van de jeugdtraining, dan ga je contributie betalen. De kosten zijn voor 1 keer per week training €354,- op jaarbasis.  Er zal per maand €29,50 worden verekend middels een automatisch incasso. Voor 2 keer per week training rekenen wij €528,- op jaarbasis. Er zal hiervoor €44,- per maand worden verekend middels een automatisch incasso. Dit is voor minimaal 3 maanden, daarna maandelijks opzegbaar.

 

Kids 1 (6 tot 9 jaar)

Ben jij altijd de eerste die bovenin het klimrek zit? Of neem jij altijd een alternatieve route in plaats van de trap? Dan vind je klimmen waarschijnlijk heel erg leuk! Deze groep is voor onze jongste klimmers. Ben je tussen de 6 en de 8 jaar oud, dan is deze training misschien wel wat voor jou! Omdat je zelf nog niet oud genoeg bent om zelf te zekeren, klim je met papa of mama. Die zullen het touw voor je vast houden, zodat je zelf kunt concentreren op het klimmen . Op die manier ga je samen aan de slag en leer je steeds beter klimmen. We hebben hele leuke trainers die je graag alles leren over klimmen, en je helpen als het niet lukt. Voordat je het weet kun je al echte routes klimmen!

Wanneer? Iedere zaterdagochtend van 9.45 tot 11.15 en van 11.30 tot 13.00 uur. 

Voor wie? Kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar, samen met hun ouders. Omdat de kinderen nog te jong zijn om te zekeren doen de ouders dit. Hiervoor hoef je géén ervaring te hebben: de trainers zijn ervaren instructeurs en begeleiden je hierbij.

Kids 2  (9 tot 11 jaar)
Kids 3 (11 tot 12 jaar)

Ben jij altijd de eerste die bovenin een boom zit? Of heb je wel eens geklommen met een kinderfeestje en vond je het heel erg leuk? Dan is klimmen misschien iets voor jou! Bij Kids 2 leer je op een speelse manier klimmen. Ook leer je zelf andere klimmers zekeren (je leert dus zelf het touw vast te houden). Zo wordt je in no time een échte klimmer!

Wanneer?
​Kids 2: zaterdag van 9.30 tot 11.00
Kids 2: zaterdag 11.15 tot 12.45
Kids 3: maandag van 17.00 tot 19.00 
Kids 3: woensdag van 15.30 tot 17.30

 

Junioren (12 tot 18 jaar)

Deze groepen zijn voor middelbare scholieren die al een tijd klimmen of de sport net hebben ontdekt.

Wanneer?

Junioren 1 - maandag van 17.00 tot 19.00 uur.
Junioren 2 - woensdag van 16.30 tot 18.30 uur.
Junioren 3 - woensdag van 17.30 tot 19.30 uur.
Junioren 4 - vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur.