F.A.Q.

Kan ik gewoon langskomen om te komen klimmen?

Jazeker! Voorwaarde is wel dat je zelfstandig kunt klimmen. Weet je niet zeker of je dat niveau hebt, lees dan iets verder in deze f.a.q. of neem even contact met ons op!

Ik heb geen diploma, maar ik heb wel veel klimervaring. Kan ik komen klimmen?

We weten dat er veel klimmers rondlopen die wel heel veel ervaring, maar helemaal geen diploma's hebben. Dit is geen probleem: overleg bij binnenkomst even met de barman. Deze heeft in no time door dat jij prima kunt klimmen en zekeren, en anders kijkt hij even met je mee zodat je hem kunt overtuigen met je skills.

Ik heb een aantal keer geklommen met mijn werk/vriendengroep/familie/etc. Ben ik ervaren genoeg om zelfstandig te klimmen?

Waarschijnlijk niet. Dat roepen we niet om flauw te doen, maar wanneer je met een groep klimt leer je niet alles wat je moet weten om zelfstandig te kunnen klimmen. De instructeur blijft niet voor niets de hele tijd aanwezig... Wil je wel op dat niveau komen, dan zul je een Toprope-cursus moeten volgen.

Ik heb geen ervaring maar wil wel klimmen, kan dat?

Nee, om zelfstandig te kunnen klimmen zal je eerst een cursus moeten volgen. Wel is het mogelijk om op maandagen, woensdagen en zondagen mee te doen met een introductieles. Zorg wel dat je hebt gereserveerd!

Ik wil graag een introducee meenemen. Mag dat?

Natuurlijk mag dat! Onervaren klimmers mogen niet zomaar zekeren, dus zorg er voor dat je nog een ervaren klimmer meeneemt zodat je zelf ook kunt klimmen. Onder begeleiding van een ervaren klimmer (als back-up) mogen introducees ook zekeren. Overleg dit even als je binnenkomt.

Ik neem een onervaren klimmaatje mee, maar ik heb een Grigri. Dat is geen probleem, toch?

Natuurlijk is dat een slecht idee!

Ik ben op zoek naar een klimmaatje. Hoe vind ik die het makkelijkst?

Veel klimmers vinden hun maatjes tijdens de toprope-cursus, dat is dus altijd een goed begin. Daarnaast hebben we ook een facebook-pagina, "Klimmen in Utrecht", die we speciaal voor dit doel in het leven hebben geroepen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een keer binnenlopen: wie weet heb je geluk en kun je zo bij een drietal aansluiten!

Mag ik zelf mensen een cursus geven?

Alleen als je zelf een bekwame en ervaren instructeur bent, net als onze instructeurs dat zijn. We verwachten dat je een lesplan hebt, waaraan wij kunnen zien dat je doordacht aan de slag gaat en een volledige cursus verzorgt. Wij geven geen diploma's voor je uit, maar met je instructeursstatus moet het natuurlijk geen probleem zijn om dat zelf te regelen.

Ik wil graag reserveren voor een groep/kinderfeestje/etc, maar jullie openingstijden komen ons niet uit. Kan ik ook buiten openingstijden reserveren?

Jazeker! Dan is het vaak ook heel erg rustig in de hal: ideaal. Voor grote groepen heeft dit zelfs de voorkeur!

Vanaf welke leeftijd is een kinderfeestje leuk?

Wij hebben een adviesleeftijd van 8 jaar. Vanaf deze leeftijd beleven de kinderen het meeste plezier aan het klimmen en is het feestje sowieso een succes. Jonger kan ook, maar maak dan wel een goede inschatting van de deelnemers.

Vanaf welke leeftijd mag er worden gezekerd bij een kinder partijtje?

Vanaf 14 jaar mag er worden gezekerd.

Mijn zoon/dochter wilt graag 10 kinderen uitnodigen voor zijn feestje maar er zijn maar twee ouders, is dit een probleem?

In principe is dit geen probleem, maar dat betekent dat de kinderen niet zoveel kunnen klimmen. Het feestje is veel leuker als je toch een derde zekeraar kunt vinden. Buurjongens, de oppas of neefjes/nichtjes zijn daar erg geschikt voor!

Ik ben op zoek naar een bijbaantje, hebben jullie vacatures open staan?

Affiniteit met de sport, maar vooral met de hal vinden we heel belangrijk. Daarom gaan we eigenlijk altijd zelf op zoek en nemen we (bijna) alleen bekenden aan. Soliciteren mag, maar onze bedrijfsleider neemt alleen mensen aan die soepel door het dak kunnen voorklimmen.

Ik ben op zoek naar een stageplek, nemen jullie stagiaires aan?

Ja, we zijn een erkend leerbedrijf en bieden stageplekken aan. Stuur ons een mailtje met je CV en een beschrijving van het soort stageplek dat je zoekt, dan bekijken we of we ruimte voor je kunnen vinden!

Wanneer start er weer een voorklimcursus?

De cursus start wanneer er minimaal 4 aanmeldingen zijn. De datum wordt hierna bepaald via een datumprikker.

Kan je bij ons parkeren?

Naast de klimmuur hebben wij een groot parkeerterrein en in de omgeving zijn ruim voldoende plekken. Parkeren is bij ons gratis. Let op: Gedurende de weekenden en vakanties is het druk, tel dus dan 5 minuten op bij de reistijd.